TEV bursu açıklama

Kalkınmasını sürdüren ülkemizde, gençlerimize iyi eğitim-öğretim vererek yetişmiş insan gücü kaynağımızı zenginleştirmek çok önem arzetmektedir. TEV, bu bilinçle, gelecek kuşaklara yatırım yapmakta, verdiği yurt içi ve yurt dışı burslarla gençlerimizi öğrenim hayatlarında desteklemektedir.

TEV, yurt içinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV’den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçilmektedir. Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 165.636’ya ulaşmıştır.

TEV, ülkemizin ihtiyaç duyduğu üst düzey yönetici uzman ve lider kadrosunu yetiştirmek üzere üstün başarılı gençlere 1969 yılından bu yana yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas bursları vermektedir. TEV; İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, Japonya, Hollanda ve İsveç ile müşterek burslar veren tek sivil toplum kuruluşudur.

Bu güne kadar yurt dışı burslarından 1.186 başarılı genç yararlanmıştır. Bursiyerler yurt dışındaki üniversitelerde, öğrenimlerini üstün başarı ile sürdürmekte ve dereceyle mezun olmaktadırlar. Ülkemizin lider kadrosunu oluşturacak TEV bursiyerleri yurda döndüklerinde de üst yönetim kademelerinde görev almaktadırlar.

2 yorum:

İlker Fıçıcılar dedi ki...

Buradaki bu burs fırsatlarına tamamlayıcı bir ek olarak KrediBurs.com
sitesi de burs başvuruları ve öğrenim kredileri için önemli fikirler ve ipuçları sunuyor... Öneririm.

Sublime dedi ki...

burs nezaman aciklancak?
burs sorgulama bakiyorum daha belli degil?

Yorum Gönder