Turkiye diyanet vakfi burs sonuclari 2008-2009

TÜRKİYE DİYANET VAKFI 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT BURS SONUÇLARI

izmir Ticaret Odasi bursu sonuclari




2008-2009 öğrenim dönemi Odamız burs başvuru sonuçları açıklanmıştır.



öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Toefl IBT Writing Bölümü

Toefl sınavında writing bölümünde 2 farklı bölüm karşınıza gelicek.

1- Yazıyı oku, konuşulanı dinle, ve ne olup bittiğini anlatıcak 150-225 kelime arası bir essay yazılıyor. Bunun için size 20 dk veriliyor. Ve yazıyı dönüp tekrar okuma hakkınız da var.

İlk olarak okuyup, notunuzu alın. Daha sonra yazı kaybolup yerine dinleme kısmı geliyor. Ve onda da dinleyip, notunuzu alın. Dediğim gibi yazı kısmına geldiğinizde okumak için geri dönebiliyorsunuz fakat listening için geri dönemiyorsunuz o bölümde.

2- Fikrinizi veya bilginizi sorgulayan bir soru size sorulur ve bu soruya yine 150-225 kelimelik bir yazıyla cevap verirsiniz. Bu soru için yine 20 dk bulunmaktadır.

IBT Kursları - 2

Toefl IBT ile ilgili yazımıza bu sayfadan devam ediyorum. ( Geçmişte ki yazılarım IBT Kursları, Toefl IBT Writing Bölümü) IBT kursları bölümüne devam etmek istiyorum. IBT’yi geçmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi İngilizce’yi hayatınıza sokmak.

(Devamı için IBT Kursları-2 başlığına yada varsa aşağıda ki devam tuşuna basmalısınız.)

Bu nasıl olucak? Şöyle ; film, müzik, kitap gibi sanatsal aktivitelerinize İngilizceyi sokun. Veya ingiliz bir mektup arkadaşı bulun kendinize. Bol bol gazete okuyun, ama ilk okuduğunuzda sözlük kullanmayın. Gazetede bir haber okuyun örneğin 200 kelimelik bir haber. Bu haber için 10 tane anlamadığınız kelime çıksa da siz geri kalan 190 kelimeden olayın ne olduğunu anlayabilmelisiniz. Ve olayı anladıktan sonrada bilmediğiniz kelimelerin geçtiği cümleden bir önceki cümleye vede bir sonra ki cümleye bakarak o kelimeyi tahmin etmeye çalışın. Tahmin ettiklerinizi bi kağıda yazın. Haberi okuyuduktan sonra sözlükten bakarak (örnek cümleleri de mutlaka okuyun) doğruluğunu yada benzerliğini kontrol edin. Daha sonra tekrar okuyun haberi. İnanın bu egzersizler size listening, reading, writing’de çok büyük gelişmeler sağlayacaktır. Kelime hafızanızın bu egzersizler sayesinde gelişmesiyle speaking’izde daha rahatlıycaktır.