TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI BURSU BASVURUSU

İlgili Dökümanlar..Toplum Gönüllüleri Vakfı, sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeye açık, Toplum Gönüllüleri’nin çalışmalarına katkıda bulunmaya istekli, maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine burs olanağı sunmaktadır.

Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde üç farklı burs fonu bulunur:
Okyanus
Deniz
Damla
Diğer Fonlar
Ahmet Tekeli Gençlik Hizmet Fonu
Karakaş İbrahim Gençlik Hizmet Fonu
Burs Verilme SüreciHer eğitim öğretim yılı başında web sayfası ve mail grupları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin burs talep edilebileceğini belirten duyurular yapılır. Belirtilen tarihte son bulan başvurular, TOG Burs Yönetmeliği göz önünde bulundurularak, burs komitesi tarafından belirlenmiş kriterler çerçevesinde ( gönüllülük, akademik başarı, ihtiyaç, sosyal başarı ) değerlendirilir. Başvuru formu üzerinden aldığı puana göre, Burs Komitesinin uygun gördüğü adayları sözlü mülakata davet edilmektedir. Başvurusu Burs Komitesi tarafında onaylanan adaylar, burs almaya hak kazanırlar. Burs Komitesi, 1 Yönetim Kurulu Yetişkin Üyesi, 1 Yönetim Kurulu Genç Üyesi, 1 Genç Gönüllü, 3 TOG Profesyonel Çalışanı ve TOG Genel Müdürü’nden oluşur.

Bursiyerlik Şartları Bursiyerler tarafından, haftada en az 4 saat yapılan gönüllü çalışmalar her ay Burs Komitesine faaliyet kayıt çizelgesi ile beyan edilir. Bu beyanlar ışığında, burs fonuna katkıda bulunan bağışçılara, burs komitesi tarafından3 ayda bir rapor verilir. Bursiyerlerin çalışmalarını mazeretsiz beyan etmeme durumunda burslarının kesilmesi söz konusudur. Burs ile ilgili sorularınızı burs@tog.gen.tr adresine gönderebilirsiniz.
Burs Sağlayıcılar İçin GeribildirimToplum Gönüllüleri Vakfı bursiyerleri ile ilgili bilgiler, dönem başı ve sonlarında bursiyer bilgi formları ile burs sağlayan kişi veya kurumlara bildirilir. Burs sağlayıcılar dilediği takdirde, burs verilen öğrencilerle tanışma imkanına sahiptir.
TOG Bursiyerleri İle İlgili Güncel Bilgiler
2006 - 2007 Dönemi burs başvuruları sona erdi.
2006 - 2007 Döneminde toplam 3953 başvuru yapılmıştır. 274 bursiyer adayı sözlü mülakata davet edilmiştir. 2006 - 2007 Döneminde 69' ü yeni , toplam 360 kişiye burs olanağı yaratılmıştır.
2005 yılında TOG Burslarına toplam 6168 başvuru alınmıştır. Bu başvuruların hepsi TOG Burs Komitesi tarafından değerlendirilip 315 başvuru sahibi mülakatlara davet edilmiştir. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda Eylül ayı itibariyle 87'si kız 264 öğrenci Şubat ayı itibariyle 286 öğrenci TOG Gençlik Burslarından faydalanmıştır. Geçen seneden burs almaya devam eden üniversite öğrencilerinin sayısı 58'dir.

KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDEN YÜKSEK ÖĞRENİM BURSU

Kütahya Belediyesi tarafından maddi imkanı yeterli olmayan yüksek öğrenim öğrencilerine karşılıksız burs verilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2007-2008 akademik yılında geçerli olacak burs için hazırlıkların sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, bursun Kütahya merkez doğumlu olan veya ailesi 5 yıldan bu yana Kütahya Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden devlet üniversitelilerinde lisans seviyesinde öğrenim gören öğrencilere verileceği belirtildi.
Başvuruların 1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında alınacağı ifade edilen açıklamada, burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin öğrenci kayıt belgesi ile birlikte şahsen veya velisi aracılığı ile Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekleri bildirildi.
(KUTAHYAGUNDEMİ.COM)

TEMA VAKFI BURS BAŞVURULARI

Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerde yüksek lisans ve doktora öğrenimine devam eden, eğitimini ve tez araştırmasını sürdürebilmesi için maddi desteğe ihtiyacı olan, Türkiye Erezyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Vakıf Senedi amaçlarına katkı verecek şekilde ihtiyaç duyulan araştırma konularında araştırma çalışması yapan öğrencilerin öğrenim giderlerine katkıda bulunmak amacı ile burs veriliyor.
Bursa başvuru tüm yıl boyunca yapılabiliyor. Öğrenciler başvuru için yazılı belgeleri TEMA Vakfı İnsan Kaynakları Bölümünden veya TEMA Web sayfasından temin edecekleri formlara göre doldurarak TEMA Vakfı İnsan Kaynakları Bölümüne teslim edebilirler.

Burs almak için başvuran öğrencilerinin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekiyor.

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
- Adli veya disiplin suçu işlememiş olmak.
- Üniversitelerin öncelikle ziraat, orman, biyoloji, coğrafya ve çevrebölümlerinden olmak üzere ilgili olabilecek başka bölümlerin de birinde TEMAVakfı amaç ve hedeflerine ulaşmada hizmet edebilecek bir programda yükseklisans veya doktora öğrenimine başlamış ve devam ettiriyor olmak.
- Eğitim ve araştırma İhtiyaçlarının karşılanması açısındanmaddi desteğe ihtiyacıbulunmak.Burs hakkında detaylı bilgi için Tema vakfının resmi sitesine buradan bakınız.


Burs Başvurusu için gerekli belgeler:
1. TEMA Vakfı - Turan DEMİRASLAN Bursu Başvuru Formu

Denizli Belediyesi Bursu

Denizli Belediyesi, 2008-2009 Eğitim yılında, lise ve dengi okullar ile üniversite öğrencilerinin öğrenim yardımı alma müracaatlarını kabul etmeye başlıyor. Buna göre, 1000 lise ve dengi okul öğrencisine aylık 50 lira, 1500 üniversite öğrencisine de aylık 120 lira burs verilecek.

Denizli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Denizli Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin başvurularını 1 Eylül-30 Eylül 2008 tarihleri arasında, üniversite öğrencilerinin başvurularını ise 1 Ekim-31 Ekim 2008 tarihleri arasında kabul edeceği bildirildi.

Öğrenim yardımı almak isteyen öğrencilerden, ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, T.C vatandaşı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, taksirli suçlar hariç ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası almamış olması, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmaması, devam ettiği okuldan disiplin cezasının almamış olması, açık öğretim öğrencisi olmaması, Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 55 mahallesinin herhangi birinde oturuyor olması, özel ve paralı okullarda okumuyor olması, (yüzde 100 Burslu Okuyanlar Hariç), başka kurum ve kuruluştan burs almıyor olması ve eksik evrakla başvuru yapmama şartı aranacak.

Ayrıca, söz konusu tarihlerden sonra başvuru yapanların dilekçeleri kabul edilmeyecek. Başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, Denizli Belediyesi'nin ' http://www.denizli.bel.tr/ ' internet adresinden ya da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden ayrıntılı bilgi alabilecekler.

Denizli Belediyesi 2007-2008 eğitim yılında 750 lise öğrencisine 50 lira ve 1500 üniversite öğrencisine de ayda 100 lira öğrenim yardımında bulunmuştu.

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ 1000 ÖĞRENCİYE BURS VERECEK

Tekirdağ Belediyesi 2 ve 4 yıllık bir üniversiteyi kazanan bin öğrenciye burs verecek.

Tekirdağ'da ikamet edenlerin burstan yararlanacağını kaydeden yetkililer, bursun 8 aylık ve aylık 60 YTL olacağını belirtti. Tekirdağ Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında, 2008-2009 öğretim yılında bin üniversite öğrencisine aylık 60 YTL burs verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Alınan karara göre, Tekirdağ merkezde ikamet eden 2 ve 4 yıllık üniversite öğrencilerine 8 ay boyunca öğretim bursu verilecek. Burs almak isteyen üniversite öğrencileri Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecek.

Eğitime desteklerinin süreceğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Geçen yıl 50 YTL olarak verdiğimiz burs miktarını % 20 artırarak 60 YTL olarak belirledik. Öğrencilerimize hayırlı olsun." dedi.

TEV BURS BASVURUSU

TEV(türkiye eğitim vakfı)

Başvurular 1-30 Ekim Tarihinde

Başvuru Şekli : 1-30 ekim tarihlerinde internetten www.tev.org.tr

daha sonra başvurunun çıktısını 1-30 ekim tarihlerinde bölümünüzün sekreterine veriyorsunuz.

Daha sonra hak kazananlar arasında mülakat yapılıyor bu kadar :D

BASBAKANLIK BURSU HAKKINDA GENEL BILGI

Başbakanlık bursu şimdiki kyk(kredi yurtlar kurumu)'nun verdiği burstur.

Aylık Geçen yıl 160 ytl iken bu yıl 175 ytl olması planlanıyor.

başvuru tarihleri ve başvuru için

www.osym.gov.tr

www.kyk.gov.tr

adreslerini ziyaret ediniz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burs yardımı
Başvuru için

2007-2008 Diyanet Vakfı Bursları

2007-2008 Diyanet Vakfı Bursları ve açıklamaları haberi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nda çalışan, buralardan emekli olan, buralarda çalışırken veya emekli olduktan sonra vefat edenlerin yüksek öğretim kurumlarında okuyan çocuklarına, İmam-Hatip Lisesini birincilikle bitirerek İlahiyat Fakültesine devam eden öğrencilere, Yurtdışından öğrenim görmek üzere Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu öğrencilerden, süresinde müracaat edip uygun görülenlere karşılıksız burs verilmekte.

Gerekli şartları taşıyan öğrencilerden Vakıftan burs almak isteyenler, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı yüksek öğrenim burs müracaatlarını 01-31 Ekim 2007 tarihleri arasında
https://burs.diyanetvakfi.org.tr adresinden yapabilirler.

Balikesir Belediye Bursu

Balıkesir Belediyesinin her yıl verdiği öğrenci bursları için başvurular 15 Eylül de başladı.

Burs başvuruları, 15-30 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılabilecek.

Balıkesir Belediye Başkanlığı'nın 9 ay süreyle öğrenci başına 75 YTL. olan eğitim yardımı için başvuruların sadece www.balikesir-bld.gov.tr adresindeki belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanan özel başvuru formunu doldurmak suretiyle yapılacağı bildirildi.
Başvuruların, 1-4 Ekim 2007 tarihleri arasında, kurulacak komisyon tarafından inceleneceği, burs verilmesi uygun bulunan öğrencilerin listesinin ise en geç 10 Ekim 2007 tarihine kadar, aynı internet sitesinde yayınlanacağı açıklandı.
İsimleri listede yer alan öğrencilerin, doldurdukları başvuru formunda beyan ettikleri bilgilerin doğruluğunu gösterir belgelerini 22 Ekim 2007 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, belediye hizmet binasının 5. katındaki Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne teslim etmeleri istendi.
Geçen yıl 370 üniversite öğrencisine verilen burslarla ilgili bu seneki öğrenci sayısının başvurlara göre komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından belli olacağı kaydedildi. Bu arada, Balıkesir Belediyesi'nin verdiği bursların sadece ön lisans ve lisans öğrencilerini kapsarken, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise burstan yararlanamıyor.
Burs koşulları için tıklayın.

(ibb)-istanbul belediyesi burs basvurulari

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üniversitelerin, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine toplam 36 milyon 680 YTL burs verecek.

İBB'den yapılan açıklamada burs için başvuran öğrenci sayısının 97 bin 867 olduğu ve bu öğrencilerden 50 binine burs verilebileceği ifade edildi.

İnternet üzerinden 20 Eylül - 22 Ekim 2007 tarihleri arasında yapılan başvurular sonucunda; 46 bin 400'ü lisans ve ön lisans, 3 bini yüksek lisans, 600'ü doktora olmak üzere toplam 50 bin öğrenci 7 ay süresince burs almaya hak kazandı.

İzmir Belediyesi Burs Başvurusu-izmir belediyesi bursu basvuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 bin üniversiteliye burs veriyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin üniversite öğrencisine verilecek Ahmet Piriştina bursunu almaya hak kazanan 10 bin üniversite öğrencisine, ''Kazandınız'' mektubu gönderildi. Diğer 10 bin öğrencinin belgelerinin tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı yetkilileri, aylık 100 YTL olan ve 9 aylık ödemeyi kapsayan Ahmet Piriştina bursu için toplam 40 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Burs yönetmeliğinde belirlenen şartlar doğrultusunda en yüksek puana sahip 20 bin kişinin öncelikli olarak belirlendiğini ve belirlenen üniversite öğrencilerinden 31 Marta çeşitli belgeler istendiğini kaydeden yetkililer, belgelerini süresinden önce tamamlayan 10 bin kişiye, ''kazandınız'' mektubu gönderildiğini ifade etti.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin mektuplarını belgelerini teslim etmek üzere burs bürosuna gelen üniversite öğrencilerinin hazırladığını
kaydeden yetkililer, mektubu alan öğrencilerin Mart ayının üçüncü haftasından itibaren birikmiş beş aylık burs ücretini alabileceklerini
bildirdi.

Yetkililer, toplam 20 bin öğrencinin burstan faydalanacağını, diğer 10 bin öğrencinin belgelerini tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

Basbakanlık Bursu Basvurusu basvurma

Başbakanlık bursunu artık kyk yürütüyor .

Geçen sene 160 ytl idi bakalım bu sene ne kadar olacak

başvuruda bulunmak için veya başvuruları takip etmek için

www.osym.gov.tr veya www.kyk.gov.tr adreslerini ziyaret ediniz.

Liselilere af

2 sene üst üste sınıfta kalıp atılma durumuna gelenlere ek sınav hakkı verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığıınca (MEB), ikinci defa sınıf tekrarına düştüğü için okulla ilişiği kesilen öğrencilere, 2007-2008 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere Ağustos ayında yeniden sınava girme şansı tanındı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 12 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.
Söz konusu yönetmelik ile Ağustos-Eylül döneminde yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının, ders kesiminden bir hafta sonra başlayacak şekilde Haziran ayına çekildiğini kaydeden Çelik, sınavların 11 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla sonuçlandığını ifade etti.
“Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, az da olsa bir kısım öğrencinin tam olarak hazırlanamadan bu sınavlara girdiği ve istenilen başarıyı elde edemedikleri ile ilgili taleplerin Bakanlığa ulaştığını” bildiren Çelik, yönetmeliğin ders kesimine yakın bir tarihte yürürlüğe girmiş olmasının da dikkate alınarak 2007-2008 yılına özgü olmak üzere bu durumdaki öğrencilere şans tanınacağını kaydetti.
Genelgeye göre, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenciler, öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.
Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilecek.
İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler, 15 Ağustos 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınava alınacaklar.
Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.

yurtlara basvuru suresi-Kyk-Basvuru-yurt

YURTLARA BAŞVURU SÜRESİ

01 TEMMUZ-03 AĞUSTOS 2008

(03 AĞUSTOS 2008 DAHİL)

HALEN BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA DEVAM EDEN ARA SINIF (ÖNLİSANS,LİSANS VE YÜKSEK LİSANS)ÖĞRENCİLERİ

22 EYLÜL-05 EKİM 2008

(05 EKİM 2008 DAHİL)

YÜKSEKLİSANS, DOKTORA, ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA GİRECEK ÖĞRENCİLER

08-24 EYLÜL 2008

(24 EYLÜL 2008 DAHİL)

ARTIK YIL ÖĞRENCİLERİ

01-12 EYLÜL 2008

(12 EYLÜL 2008 DAHİL)

ASIL LİSTEDEN YURDA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YURTLARA KAYITLARI YAPILACAKTIR.

15-19 EYLÜL 2008

(19 EYLÜL 2008 DAHİL)

BİRİNCİ YEDEK LİSTEDEN YURDA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YURTLARA KESİN KAYITLARI YAPILACAKTIR.

NOT: 2008-2009 Öğretim döneminde bütün yurtlarda 01 Eylül 2008 tarihinden itibaren öğrenci

kayıtlarına başlanacak 08 Eylül 2008 tarihinde de hizmete açılacaktır.